Cholenat anticolesterol complex forte – 60 comprimate VITAKING
75,00lei80,00lei (-6%)
- Supliment alimentar cu extract de Anghinare, Orez-roşu fermentat şi flavonoide citrice. Anghinarea menţine la nivel normal grăsimile din sânge şi colesterolul.
- Anghinarea este o legumă, considerată şi o plantă medicinală, originară din Africa de Nord. Aghinarea este un adevărat deliciu, fiind cultivată încă de pe vremea grecilor şi romanilor, iar în zilele noastre este din ce în ce mai apreciată de gastronomia europeană. În antichitate fiind utilizată iniţial în scop alimentar, există surse documentare care fac referire la efectul terapeutic al plantei.
Extract de Orez-roşu fermentat
Orezul roşu este consumat de secole în Orientul Îndepărtat, în Japonia şi China, nu doar ca aliment, ci şi ca substanţă cu efect terapeutic în medicina populară. Mai mult, în zilele noastre în ţările occidentale începe să se răspăndească şi în cercul terapeuţilor naturişti.
Însă nu orezul însuşi este interesant, ci drojdia, o ciupercă parazită ce se formează pe orezul roşu. Culoarea orezului se datorează ciupercii Monascus purpureus. Deci orezul în sine are iniţial o culoare albă, fiind fermentat apoi de ciuperca Monascus purpureus, căpătând astfel o culoarea roşie. În Orientul Îndepărtat şi în China Orezul roşu este foarte popular de mult timp, fiind menţionat şi în cărţile medicinii tradiţionale chineze antice.
Flavonoide
Substanţele flavonoide, denumite uneori bioflavonoide, sunt răspunzătoare pentru gustul şi mirosul caracteristic al fructelor şi legumelor. Din cauza lor diferă gustul şi mirosul spanacului de cel al portocalei, din cauza lor ardeiul are culoare roşie, iar afinele sunt albastre. Însă flavonoidele înseamnă mult mai mult decât gustul şi mirosul fructelor.
Vitaminele P descoperite de Szent-Györgyi
Szent-Györgyi Albert a fost primul care a descris compusul abia cunoscut pe atunci, şi pe care l-a denumit vitamina P. Şi pentru că în anii 30 acest compus părea să fie vital, l-a identificat ca fiind o vitamină, ca şi multe alte microelemente nutritive pe vremea aceea. Astăzi nu mai sunt denumite vitamine P, însă rămân compuşi vegetali foarte valoroşi.
Recenzii
Momentan nu sunt recenzii adăugate.