Fauna definește totalitatea viețuitoarelor din regnul animal care trăiesc într-o anumită regiune. Denumirea provine de la FAUNA (mitologie) – zeita romana a fertilității.
La Reginafarm fauna este foarte bogată și diversificată.

Lumea animalelor, a viețuitoarelor, în general este o lume minunată, legată în strânsă interdependență cu factorul uman. Și aici putem enumera câteva specii reprezentative, care au un mare și important rol benefic în dezvoltarea și bunăstarea fermei: iepuri de câmp, dihori, șopârle, șoareci de câmp, vrăbii, ciori, egrete, potârnichi, fazani, porumbei sălbatici, grauri, uli, cucuvele și alte nenumărate viețuitoare.

Insectele care trăiesc sub scoarța copacilor, sub frunzarul pomilor, au un rol important în transformarea substanțelor organice și îmbogățirea pământului cu substanțe humice ce duc la fertilitatea solului și nutriția plantelor. Astfel, întâlnim albine, viespi, bondari, lăcuste, greieri, păianjeni, fluturi, melci, indispensabili în croirea lanțului trofic.

Vegetația este specifică zonei de câmpie, condițiile naturale de sol și climă favorizează o cultură diversificată…Iar pentru toate astea, nu putem decât să mulțumim și să lăsăm natura să-și facă treaba!!!

„Stăpânim natura prin a ne supune ei!”
Francis Bacon

„În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă!”
Antoine Lavoisier

Meniu